עיט ערבות (Aquila nipalensis) הוא דורס יום גדול המקנן ביערות ומוצא את מזונו – מכרסמים, ארנבות ושאריות ציד של דורסים אחרים – בשטחים פתוחים, כמו ערבות עשב ומדבריות.
עיט הערבות הוא עוף נודד: הוא מקנן ממערב אסיה ובלארוס במערב ועד לערבות מרכז אסיה ומזרחה; בסתיו נודדות האוכלוסיות החיות ממזרח להרי אורל אל הודו ודרום-מזרח אסיה, ואילו האוכלוסיות החיות ממערב להרי אורל נודדות למזרח אפריקה ולמרכזה. בעבר קיננו עיטי ערבות גם במזרח אירופה, אך הרס בתי גידול, התחשמלות וכן ציד וגניבת גוזלים לצורך מכירה גרמו לירידה חדה בגודלן של האוכלוסיות במזרח אירופה. במקומות מסוימים באסיה לוכדים עיטי ערבות צעירים מאוד, מרגילים אותם ליד אדם ומציגים אותם במופעים המיועדים לתיירים.
בישראל עיט הערבות הוא חולף מצוי מאוד באילת, בדרום הנגב ובערבה, ובעיקר בנדידת הסתיו: כמחצית מהאוכלוסייה שנודדת לאפריקה עוברת בישראל. בנדידת האביב, עיטי הערבות חולפים מעל ישראל בחזית רחבה יותר, ולכן נראים במספרים נמוכים גם באזורים נוספים בישראל.

בעלי החיים בגן