פסמון המדבר (Psammomys obesus) הוא מכרסם מדברי בגודל חולדה, בעל גוף רחב ומוצק. הוא נפוץ באזורי המדבר של צפון אפריקה, במדבריות ערב ובמדינות המזרח התיכון, וישראל בכללן. מזונו העיקרי הוא צמחים בשרניים, ובעיקר – מלוח קפח. כהתאמה להתמודדות עם ריכוזי המלח הגבוהים שבמזונם, כליותיהם של הפסמונים יעילות מאוד ומסוגלות לייצר שתן מרוכז במיוחד.
הפסמונים חיים במערכת מחילות מסועפת, שלרוב נבנית מתחת לשיח מלוח. לזכרים טריטוריות גדולות, שלעתים כוללות טריטוריות של כמה נקבות. הזכרים והנקבות נפגשים אך ורק לצורך רבייה. לאחר ההזדווגות והיריון שנמשך כ-25 יום, נולדים 5-2 גורים השוהים עם אמם במערכת המחילות שלה.
הפסמונים הם פעילי יום ודגם פעילותם מושפע מטמפרטורת הסביבה: בעונות הקרירות הפסמונים פעילים מזריחה לשקיעה, ואילו בעונת הקיץ החמה פעילותם מרוכזת בשעות הבוקר.

בעלי החיים בגן