בחורף 2013, בעקבות תכנית להקמת מרכז קניות על שטחה של בריכת החורף באזור צומת הצ'ק פוסט, ובשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים, ערך צוות הגן הזואולוגי, יחד עם סטודנטים מתנדבים מבית הספר לזואולוגיה של אוניברסיטת תל אביב, פעולת איסוף להצלת הדו-חיים בבית הגידול לפני ייבושו והיעלמותו.

במסגרת פעולת ההצלה נאספו ראשני חפריות מתת-האוכלוסייה האחרונה של החפריות של עמק זבולון וכן ראשני טריטונים, קרפדות ואילניות. כל הראשנים שנאספו הובאו לגן הזואולוגי ושוכנו במקווי מים זמניים, במטרה לייסד גרעיני רבייה ולשמש מקור להשבת האוכלוסיות לטבע.  מינים שונים של דו-חיים הוחזקו בגן הזואולוגי גם קודם לכן, אך הבאת הדו-חיים החדשים דחפה להקמת אזור בגן המוקדש לפעולות תיעוד ומחקר להבנת הביולוגיה והאקולוגיה של מיני הדו-חיים, במטרה לתרום לשמירת הטבע שלהם בסביבתם הטבעית.
בראשית דרכו כלל האזור סככה קטנה, שבה הוחזקו החפריות והטריטונים במכלי פלסטיק שהשגנו ממקורות שונים. הסככה נבנתה על משטח בטון קטן, שהיה ממוקם על מדרון שלא אפשר הרחבת שטח המחקר והעבודה במידה משמעותית. השטח היה בלתי מספק ותנאי העבודה היו קשים. בשל חשיבות הנושא ותשומת הלב הציבורית לשמירת טבע של דו-חיים, היה חשוב לנו להגדיל את השטח, כך שנוכל להחזיק מינים נוספים ולערוך מחקרים רבים יותר.
בימים אלה, הודות לתרומה נדיבה שהתקבלה ממר הורסט רלף יורגן הלינגר ז"ל, אנו משפצים את האזור, משדרגים את מתקניו ומקימים את המרכז למחקר ושמירת טבע של דו-חיים. בעזרת התרומה בנינו טרסה ויצקנו משטח בטון, שמאפשר שילוש השטח המיועד למערכות מחקר. בנוסף, רכשנו 20 מכלי פלסטיק בנפח קוב אחד וציוד נלווה למכלים: משאבות, גופי חימום ועוד. תשתית זו תאפשר הקמת מערכות מחקר חדשות בתחום הדו-חיים וכן המשך ריבוי החפריות והטריטונים לצורך שחרורם לטבע.

חפרית, רגע לאחר השחרור לטבע, צילום: סיימון ג'ימסון

חלק מהתרומה מיועד להקמת מרכז לתצוגות דו-חיים. המרכז מתוכנן להיבנות על בסיס בניין תצוגת העטלפים. לקראת פעולות הבינוי, העומדות להתחיל בקרוב, הועברו העטלפים לתצוגה זמנית וציפורי החורש הועברו לצפריית החורש החדשה.

בתצוגה החדשה יוצגו מיני הדו-חיים הישראליים בתצוגות מרווחות, המותאמות לצורכיהם של המינים השונים. התצוגה תאפשר קיום פעולות חינוך והדרכה להעלאת המודעות למצבם של הדו-חיים בארץ ולהבנת חשיבות שמירת הטבע שלהם. התרומה הנדיבה תומכת גם במחקרה של יעל בלון