הפנק (Vulpes zerda) הוא שועל זעיר, והוא המין הקטן ביותר במשפחת הכלביים. הוא נפוץ בבתי גידול חוליים בצפון אפריקה ועד צפון סיני, ומותאם מאוד לחיים במדבריות חמים וצחיחים.

המאפיין הבולט ביותר של הפנק הוא אפרכסות אוזניו, הגדולות מאוד ביחס לגודל גופו. האוזניים הן חלק מהתאמתו של הפנק לחיים במדבר קיצוני: שטח הפנים שלהן גדול במיוחד, והן מפזרות עודפי חום לסביבה ומסייעות בקירור גופו של הפנק.

הפנק פעיל בשעות הלילה ובשעות בין ערביים, כאשר הטמפרטורות נמוכות יחסית, ובמשך היום הוא שוהה בתוך מחילות קרירות באדמה. הוא אוכל כל וניזון ממגוון בעלי חיים, כולל מכרסמים, לטאות, ביצים וציפורים קטנות, אך גם מפירות ומפקעות של צמחים. במהלך הציד הפנק חופר בקרקע כדי לשלוף את טרפו.

בעלי חיים