התור המצוי (Streptopelia turtur), בשונה משאר מיני התורים היציבים בישראל, נודד למרחקים ארוכים. הוא מבלה את החורף באפריקה ומגיע לישראל באמצע האביב. עם ההגעה לארץ נפרדת להקת התורים לזוגות, ואז מכריזים הזכרים על נחלותיהם בשירה הנשמעת כטרטור רך ונעים. הדגירה נעשית על עצים בצפון הארץ ובמרכזה, בחורשות, במטעים ואף ביישובים. הקן, כמו אצל יונאים אחרים, בעל מבנה לא יציב – כמה ענפים דקים וזרדים המונחים על מזלג ענפים בעץ, ומוטלות בו שתי ביצים לבנות. הנקבה דוגרת על הביצים במשך הלילה ועד לשעות הצהריים, אז מחליף אותה הזכר עד לפנות ערב. כמו אצל יונאים אחרים, הגוזלים הצעירים מואכלים בחלב יונים, המיוצר בתאי הזפק, ולאחר מכן בזרעים מעוכלים למחצה שרוככו בזפק. הבוגרים ניזונים מזרעים ועלים, שאותם הם מלקטים על פני האדמה. 

בעלי חיים