תור הצווארון (Streptopelia decaocto) הוא תור בגודל בינוני, הבולט בזכות הפס השחור הדק על עורפו ובצדי הצוואר. תור הצווארון נפוץ ברחבי אסיה ואירופה, כולל בישראל, ואינו נודד.
תור הצווארון מקנן בשיחים צפופים בקרבת יישובים. בחורף הוא מתלהק, ולהקות של תורי צווארון נוחתות לעתים על שדות בחיפושן אחר מזון. את רוב מזונו מלקט תור הצווארון על פני הקרקע: זרעים, עלים צעירים של עשבים ודשאים, ולעתים זבובים ורכיכות. כמו אצל כל בני משפחת היוניים, תורי הצווארון בולעים את מזונם בשלמות, והוא מאוחסן בתחילת תהליך העיכול בזפק גדול, שהוא התרחבות של הוושט. בזפק מתרכך המזון קודם שהוא עובר להמשך מערכת העיכול. לשם ריכוך המזון יש צורך במים, שאותם לוגמים התורים, כמו כל בני המשפחה, בלגימה ארוכה וללא הפסקה.

בעלי חיים