הסנאי הזהוב (Sciurus anomalus) חי בעבר במורדות החרמון, באוכלוסייה מבודדת מהאוכלוסיות השכנות של המין בירדן ובלבנון, אך בשנים האחרונות הוא לא נצפה כלל, ויש החושבים שהאוכלוסייה המקומית נכחדה כליל.

הסנאי הוא מכרסם, הנציג היחיד של משפחת הסנאיים בישראל. הסנאי הזהוב הוא בעל חיים סוליטרי, המגן על טריטוריה קבועה במשך כל חייו. את העצים והעצמים השונים בתחום המחיה שלו, כמו גם את מסלולי תנועתו, הוא מסמן בהפרשות בצבע חום בהיר, וניתן לראות זאת בכלובו. בתוך נקיקי הסלע הנמצאים בטריטוריה שלו הוא בונה קִנים מרופדים בצמחייה, שבהם הוא שוהה בלילות וכן בשעות החמות של היום.
רוב תזונתו של הסנאי הזהוב היא צמחונית, אך הוא ניזון גם מחרקים ומביצי עופות. בחורף, כאשר אין הרבה מזון זמין, הוא ניזון בעיקר מבלוטי אלונים, שאותם הוא אוגר לקראת העונה הקרה בגומות ליד עצי אלון.

בעלי החיים בגן