הפלמינגו המצוי (Phoenicopterus roseus) הוא הגדול במשפחת הפלמינגואים. הוא מאכלס חופים ואגמים מלוחים רדודים, וניזון בעיקר מסרטנים ושאר חסרי חוליות קטנים החיים במים. מקורו המעוקל והעבה של הפלמינגו מותאם בצורה ייחודית לסינון מזונו מבוץ ומים, בזכות מערכת של "מסננות" במקור ולשון שרירית ועבה. אכילת הסרטנים מקנה לפלמינגו את צבעו הוורדרד: החלבון בטא-קרוטן, שנמצא בריכוז גבוה בשריון הסרטנים, מושקע בנוצות הפלמינגו. פלמינגו שתזונתו דלה וחסרה בטא-קרוטן יהיה לבן, ולכן צבעו של הפלמינגו מהווה מדד אמין למצבו התזונתי.
הפלמינגו חולף בישראל בעונות הנדידה, ואפשר לצפות בו בעיקר באזור בריכות המלח באילת ובעתלית.

פלמינגו מצוי, צילום: שני אור

פלמינגו מצוי, צילום: שני אור

פלמינגו מצוי, צילום: שני אור

פלמינגו מצוי, צילום: שני אור

בעלי החיים בגן