איית הצרעים (Pernis apivorus) היא דורס בינוני בגודלו ובעל מופעי צבע רבים. היא חורפת באפריקה, מדרום לסהרה, ומקננת במרבית שטחה של אירופה ומזרחה, עד הרמות הגבוהות של אסיה. בישראל היא אינה מקננת, אך חולפת במספרים גדולים (בין חצי מיליון למיליון פרטים לעונה) בסתיו ובאביב. הקינון נעשה על עצים גבוהים ביערות דלילים, שדות לחים וכרי מרעה.

איית הצרעים ניזונה בעיקר בזחלי דבורים, אבל גם בזוחלים, דו-חיים ויונקים קטנים. האיה מותאמת היטב לפריצת קני צרעות וכוורות דבורים. רגליה הקצרות והחזקות מותאמות לפירוק הקנים ומצלחה ולחייה מכוסים נוצות קצרות וקשיחות דמויות קשקשים, המגנים על האיה מפני עקיצות.
איות הצרעים נפגעות משינויים והרס בבתי הגידול הטבעיים שלהן באירופה ובאסיה, וכן מציד למטרות ספורט, במיוחד בדרום אירופה ובאיים בים התיכון דוגמת סיציליה ומלטה.

בעלי החיים בגן