האודנן (Otonycteris hemprischii) הוא עטלף מדברי, החי במדבריות צפון אפריקה, ערב הסעודית ומזרחה עד אפגניסטן. בישראל אפשר לצפות בו בנגב, בערבה ובמדבר יהודה. לעתים ניתן לאתרו בנאות מדבר, כשהוא מרפרף בכבדות בגובה נמוך.

זהו עטלף חרקים בעל אוזניים גדולות, שהן שהקנו לו את שמו בעברית – אודנא היא אוזן בארמית. אורכן של האוזניים גדול כמעט פי שניים מאורך הראש. בעת חיפוש מזון האוזניים נטויות קדימה ובעת מנוחה הן מקופלות. האודנן הוא עטלף גדול למדי, אורך גופו כ-6.5 ס"מ, משקלו כ-20 גרם וצבעו בהיר. אין הבדלי גודל משמעותיים בין הזוויגים.
האודנן ניזון בעיקר מפרוקי רגליים שוכני קרקע, בעיקר עכבישים וחגבים. הוא ניזון גם מעקרבים ומתמודד בהצלחה עם עקיצתם.

בעלי חיים