התורית הזנבנית (Oena capensis) היא ציפור קטנה ממשפחת היוניים. זו היא ציפור בעלת תפוצה אפריקאית, אך היא הפכה למין פולש בארץ, וכיום היא דוגרת בערבה ובאזור ים המלח.
התורית הזנבנית בולטת בזכות זנבה הארוך, שהוא הקנה לה את שמה. לרוב אפשר לצפות בה משחרת מזון על הקרקע, באזורים חקלאיים או מדבריים, במקומות קרובים לצמחייה סבוכה, כגון שיטים או שיחים אחרים, שעליהם היא מקננת. התורית הזנבנית ניזונה בעיקר מזרעים קטנים, ואינה מתלהקת אלא משחרת למזון לבד או בזוגות.

בעלי החיים בגן