הדגו (Octodon degus) הוא מכרסם האנדמי לאזורי חורש הרריים בצ'ילה, דרום אמריקה, אך נפוץ כיום ברחבי העולם כחיית מחמד. הדגו הוא מכרסם חברתי החי בחבורות במערכת מחילות תת-קרקעיות שהקבוצה בונה בכוחות משותפים. הנקבות ממליטות ומגדלות יחד את צאצאיהן, ואף מניקות זו את צאצאיה של זו. התקשורת בין הפרטים בקבוצה מפותחת, ונסמכת בעיקר על מגוון גדול מאוד של קולות ותקשורת כימית. משך ההיריון ארוך בהשוואה למכרסמים אחרים – 90 יום, גודל השגר הממוצע הוא שישה גורים. הגורים נולדים מפותחים – בעלי פרווה ועיניהם פקוחות. הזכרים לוקחים חלק פעיל בטיפול בגורים ובשמירה עליהם.
הדגו הוא מכרסם פעיל יום. עובדה זו, יחד עם רמת החברתיות הגבוהה שלו ותוחלת החיים הארוכה (עד 13 שנים בשבי), הביאה לכך שכיום הדגו הוא חיית מחמד שכיחה במדינות רבות, ובכללן ישראל.

בעלי החיים בגן