המריון המצוי (Meriones tristrami) הוא מכרסם שאורך זנבו כאורך גופו (כ-13 ס"מ) ובקצה זנבו ציצת שערות שחורה וארוכה, האופיינית למריונים. צבע הפרווה משתנה בהתאם לאזור המחיה: בצפון הארץ ובאזורים לחים הפרווה כהה, אפורה או חומה, ואילו בדרום השפלה – צהובה.
תפוצתו העולמית של המריון המצוי כוללת את מדינות המזרח התיכון, וכן חלקים מטורקיה, איראן, עיראק וגיאורגיה. בישראל הוא נפוץ בגולן, בגליל, בכרמל, במישור החוף ובשפלה, בהרי יהודה והשומרון ובעמקים.
המריון המצוי פעיל לילה והוא חי במחילות בעלות פתחים אחדים שעומקן 50 ס"מ ויותר. מכיוון שבכל מחילה מוצאים בדרך כלל רק פרט אחד בוגר, סביר להניח שהמריון המצוי הוא סוליטרי. בשעת התרגשות מתופף המריון על הקרקע בעזרת רגליו האחוריות, התנהגות שכנראה משמשת לתקשורת עם מריונים בסביבתו.
המריון המצוי מתרבה במשך כל השנה. בכל המלטה הנקבה ממליטה 8-1 גורים ומטפלת בהם לבדה. הגורים נולדים עירומים ועיוורים, פוקחים את עיניהם בגיל 13-12 יום ומגיעים לבגרות מינית בגיל שלושה חודשים.
המריון המצוי אוכל זרעים ועשב. קצב הרבייה המהיר שלו, יחד עם מנהגו לאגור זרעים, מביאים לכך שהוא גורם לנזקים בשדות תבואה בארץ.

בעלי החיים בגן