מריון החולות (Meriones sacramenti) הוא מין אנדמי לישראל, והוא הגדול בבני סוגו בארץ. הוא נפוץ בנגב ובאזור החוף של צפון סיני.

בין הגידול המועדף עליו הוא דיונות של חול עם כיסוי נמוך של צמחייה, תוך זיקה חזקה לשורשי הרותם, אך הוא נמצא לעתים גם באדמות כבדות יותר, אזורי שפלה, אזור עשב ואף שדות מעובדים. הוא ניזון מצמחייה ירוקה, שורשים, פקעות, זרעים, פירות וחרקים.
מריון החולות חי בקבוצות משפחתיות קטנות – זוג וצאצאיהם, המאכלסים מערכת מחילות תת-קרקעיות, שאותה בונה הזוג בכוחות עצמו.
מריון החולות נמצא בסכנת הכחדה (מוגדר "עתידו בסכנה", VU), בעיקר עקב איבוד שטחי מחיה כתוצאה מהתפשטות האדם.


בעלי החיים בגן