הנשר המקראי (Gyps fulvus) הוא עוף דורס גדול, בעל מוטת כנפיים מרשימה – בין העופות הגדולים בארץ. הוא נפוץ באזורים הרריים באגן הים התיכון ובמרכז אסיה, אך בישראל נותרו כיום רק זוגות בודדים, החיים בגליל העליון, ברמת הגולן, במדבר יהודה ובנגב.

הנשר המקראי ניזון מפגרים, שאותם הוא מוצא באמצעות חוש הראייה. הוא מקנן במושבות קטנות במקומות שהגישה אליהם קשה לבעלי חיים יבשתיים, דוגמת דרגשי סלע או צוקים.
בעבר חיו בישראל נשרים רבים, באזורים שונים ברחבי הארץ, אך מספרם פחת עם השנים בעקבות לחצי ציד על ידי האדם, הרעלות משניות (הרעלות אשר כוונו לטורפים אחרים אך פגעו בנשרים) והתחשמלות מקווי מתח גבוה. למרות שנערכים כיום מאמצי שימור נרחבים להגנה ושמירה על אוכלוסיות הנשרים שנותרו בישראל, מתאוששים הנשרים לאטם, גם עקב קצב הרבייה האטי שלהם.

נשר מקראי, צילום: שני אור

נשר מקראי, צילום: שני אור


בעלי החיים בגן