העגור האפור (Grus grus) הוא עוף גדול וגבוה ממשפחת העגוריים, עם רגליים וצוואר ארוכים ועדינים. העגורים האפורים מאכלסים ביצות ובתי גידול לחים אחרים. הם אוכלי כל, הניזונים ממגוון רחב של סוגי מזון: עלים, גבעולים ושורשים של צמחים, פקעות (כולל תפוחי אדמה) וכן חסרי חוליות וחולייתנים קטנים. העגורים האפורים יוצרים זוג מונוגמי, הנשאר יחד במשך שנים ארוכות. ריקודי החיזור המרהיבים של העגורים, המתבצעים מדי אביב, הם מהיפים בריקודי החיזור שבעולם החי.
העגורים נודדים בלהקות ענק, החולפות גם בישראל. בשנים האחרונות עגורים אפורים רבים גם חורפים בארץ, במיוחד מאז שהחלה האכלה סדורה שלהם בעמק החולה.

בעלי חיים