גרביל דרומי (Gerbillus gerbillus) הוא מכרסם קטן, פעיל לילה, ממשפחת העכבריים. הוא נפוץ במדבר סהרה וסביבו, ממאוריטניה עד סודן, וכן במצרים, בחצי האי סיני ובישראל. בארץ חי הגרביל הדרומי בחולות הנגב ובערבה, מים המלח ועד אילת. אזור המחיה המועדף עליו הוא חולות עם צומח דליל.
אורך גופו של הגרביל הדרומי כ-8 ס"מ ואורך זנבו כ-12 ס"מ. אורך רגליו האחוריות כפול מאורכן של הקדמיות, והן מאפשרות לו ריצה תוך דילוגים מהירים. אין הבדלי גודל משמעותיים בין זכרים לנקבות. פרוותו של הגרביל הדרומי קצרה וצבעה חום בהיר עד צהבהב. בקצה הזנב משערת קטנה בהירה. היריון הנקבה נמשך 3 שבועות, 7-4 גורים בשגר, הנולדים ורודים, עיוורים וחסרי שיער. תוחלת החיים של הגרביל הדרומי בטבע היא בין שנתיים לארבע שנים, ובשבי – עד שבע שנים.

בעלי החיים בגן