הצבי הארצישראלי (Gazella gazella gazelle) הוא צבי רזה ועדין, בעל רגליים ארוכות, המותאם לריצה מהירה בשדות פתוחים.

תפוצתו העולמית מוגבלת כמעט לחלוטין לישראל. קיימת גם אוכלוסייה בדרום טורקיה, אך לא ברור אם עדיין נותרו אוכלוסיות בסוריה, ירדן ולבנון.
הצבי הוא צמחוני מובהק, מעלה גירה, המלחך עשב ואוכל עלים. הוא שכיח בישראל בחבל הים-תיכוני של הארץ, ונפוץ במיוחד ברמות יששכר.
בעבר היה הצבי הארצישראלי נפוץ מאוד בארץ, אך אוכלוסיותיו נפגעו עקב לחץ ציד כבד, חלקו מצד קציני צה"ל, לאחר קום המדינה ולפני שחוקק החוק להגנת חיית הבר. כיום עיקר האיום על הצבי נובע מציד לא חוקי.

שני צבאים זכרים נלחמים על הדשא, צילום: שני אור

שני צבאים זכרים נלחמים על הדשא, צילום: שני אור

צבי ארצישראלי, צילום: שני אור

צבי ארצישראלי, צילום: שני אור


בעלי חיים