העורבני שחור-הכיפה (Garrulus glandarius), השייך למשפחת העורביים, נפוץ ברחבי אירופה ואסיה. בישראל הוא חי בחבל הארץ הים-תיכוני, בעיקר באזורי חורש טבעי או נטוע, אך גם בקרבת אדם באזורים מיושבים.
למרות שמו, רבות מאוכלוסיותיו חסרות את הכיפה השחורה, המאפיינת את תת-המין המזרח-תיכוני ואת תת-המין הצפון-אפריקאי. לשאר תתי-המין כיפה אדמדמה או בהירה עם פסים שחורים.
העורבני שחור-הכיפה הוא אוכל כל. בקיץ הוא ניזון לא מעט מגוזלים של ציפורים קטנות ומביציהן, אך לקראת החורף הוא מטמין בלוטים רבים בקרקע בתור עתודות מזון. לעורבני זיכרון יוצא דופן, והוא מסוגל לטמון בלוטים רבים מאוד על פני שטחים נרחבים ולמצוא אותם בשעת הצורך.

בעלי החיים בגן