הברבור המצוי (Cygnus olor) הוא עוף מים גדול מאוד מסדרת האווזאים. אוכלוסיותיו באירופה יציבות, אך האוכלוסיות באסיה נודדות. רק מדי פעם מגיעים ברבורים לישראל בחורף.

הברבור המצוי מאכלס בתי גידול לחים, כגון ביצות, מישורים מוצפים, אגמים רדודים ונהרות עם משטר זרימה איטי. הוא ניזון בעיקר מעלים וגבעולים של צמחי מים ודשא, אבל גם מדגנים ולעתים גם מדו-חיים קטנים וחסרי חוליות.

הברבור המצוי חי בזוגות והקינון נעשה על ערימת צמחי מים הצפה על מים רדודים. בעונת הקינון הזכרים מנהלים קרבות טריטוריאליים זה עם זה, שבמהלכם הם שוחים בתנועת גלישה ומתיזים מים.


בעלי החיים בגן