המלכישלו החלודי (Crex crex) נמנה עם בני משפחת הרליתיים, אך שלא כשאר בני המשפחה, הוא אינו קשור לבתי גידול לחים, אלא מעדיף נופי שדות ואחו.
המלכישלו דוגר באירופה, במרכז אסיה ומזרחה עד סין וחורף באפריקה. כל אוכלוסיות המלכישלו נודדות למזרח אפריקה ולדרום אפריקה, מה שאומר שחלקם נודדים למרחק של כ-10,000 ק"מ מאזור הקינון שלהם. בישראל אפשר לראות אותם חולפים בתקופות הנדידה.
בעונת הקינון מתחברים המלכישלווים לזוגות ובעת הנדידה הם יוצרים לעתים להקות קטנות (עד 40 פרטים), אך בשאר תקופות השנה הם מבלים את רוב זמנם לבדם. בעת הנדידה מצטרפים לעתים מלכישלווים בודדים ללהקת שלווים, ואז הם נראים כשלו גדול, מה שהקנה להם את שמם בעברית – מלכישלו, "מלך השלווים".

בעלי חיים