הקוקייה המצויצת (Clamator glandarius) ידועה בעיקר בטפילותה על קינים של ציפורים ממינים אחרים. בישראל היא  מטפילה עורבים אפורים ועורבנים. נקבת הקוקייה עשויה להטיל ביצה מדי יום, עד 18 ביצים בעונה, כאשר כל ביצה מוטלת בקן של פונדקאי אחר. הטלת הביצה נעשית בשעה שהפונדקאי אינו נמצא בקן. אז ממהרת נקבת הקוקייה להטיל ביצה בקן, והפונדקאי השב לקן אינו שם לב לביצה הנוספת. ההורים הפונדקאים דוגרים על כל הביצים הנמצאים בקן, כולל ביצת הקוקייה. בניגוד לכמה ממיני קוקייה אחרים, גוזל הקוקייה המצויצת אינו משליך מהקן את ביצי הפונדקאי או את גוזליו, וגדל בקן יחד עם גוזלי הפונדקאי. אולם, מכיוון שגוזל הקוקייה הוא גדול יחסית לגוזלי הפונדקאי, רבים מגוזלי הפונדקאי אינם שורדים בתחרות עמו. 

בעלי החיים בגן