הקרקל (Caracal caracal) הוא חתול גדול ומרשים, בעל אפרכסות אוזניים בולטות עם גב שחור וציציות שיער שחורות. שמו בטורקית הוא kara gulak, "אוזן שחורה", ושיבוש השם הזה הוא שהעניק לו את שמו בעברית ואת שמו המדעי.

הקרקל הוא טורף מובהק, שניזון מיונקים קטנים ובינוניים, זוחלים ועופות. רגליו האחוריות המפותחות והחזקות מאפשרות לו לזנק לגובה של מעל 2 מטרים וללכוד עופות הממריאים מהקרקע.
הקרקל הוא סוליטרי, ולכל פרט נחלה אישית שאותה הוא מסמן ועליה הוא מגן. בארץ מאכלסים הקרקלים שטחים פתוחים בדרום הארץ ובצפונה, לאורך בקעת הירדן ומישור החוף, אך האוכלוסיות בארץ קטנות ובסכנת הכחדה.


בעלי החיים בגן