היעל הנובי (Capra nubiana) הוא יונק שרירי ומוצק, קרוב משפחה של העז. היעל הנובי חי באזורים מדבריים בישראל ובעולם (ערב הסעודית, תימן, עומאן, מצרים וסודן), ובדומה למיני יעלים אחרים הוא מיטיב לטפס ומאכלס אזוריים סלעיים, הרריים ומצוקיים.

לזכרי היעל קרניים גדולות, כבדות, מעוגלות ומרשימות, ואילו לנקבות קרניים קצרות וישרות. הקרניים החלולות עשויות קרטין העוטף בליטות גרמיות מעצם המצח של היעל, והן גדלות במשך כל החיים. הזכרים משתמשים בקרניהם כדי להיאבק זה בזה על מעמדם בעדר במהלך עונת החיזור, המתרחשת בישראל בסוף הקיץ ובסתיו. הקרבות בין הזכרים יכולים להיות דרמטיים במיוחד. הנקבות משתמשות בקרניהן הקצרות והחדות להגנה מפני טורפים – הגנה עליהן ועל גדייהן.

כמו שאר המינים במשפחת הפריים, היעל הוא צמחוני מוחלט ומעלה גירה. הוא אינו בררן במזונו, וניזון ממגוון רחב של צמחים.

בעלי החיים בגן