העקב העיטי (Buteo rufinus) הוא עוף דורס גדול וארך-כנפיים. הוא מקנן באזורי ערבות וספר-מדבר במרכז אסיה ובמערבה, כמו גם במזרח אירופה, סביב הים התיכון ובצפון אפריקה. בישראל, פרטים מעטים מקננים באזורים הרריים במרכז הארץ ובצפונה, אך פרטים רבים חורפים כאן.

העקב העיטי ניזון מיונקים, זוחלים וחרקים, שאותם הוא צד בשטחים פתוחים. האוכלוסיות הישראליות ניזוקו בעבר מהרעלות, אך כעת האיום העיקרי הוא מנטיעת יערות. הייעור חונק את השטחים הפתוחים, הנדרשים לעקב העיטי לצורך ציד.

בעלי החיים בגן