הכרוון המצוי (Burhinus oedicnemus) הוא חופמאי גדול שפעיל בשעות הלילה. הוא שוהה רוב הזמן על הקרקע ואינו מרבה לעופף שלא לצורך. בניגוד למרבית בני סדרת החופמאים, אזורי המחיה המועדפים על הכרוון המצוי הם מקומות פתוחים ויבשים, דוגמת שדות בור ושדות חרושים, חולות ומחשופי אבן וכורכר. במשך היום מסתתר הכרוונים בצל שיחים או עצים, ובשעות הערב הם יוצאים לשחר מזון. עיקר מזונם הוא חסרי חוליות, כמו חרקים, עכבישים ועקרבים, אבל הם ניזונים גם מזוחלים קטנים, דו-חיים ומכרסמים.
תפוצתו העולמית של הכרוון המצוי משתרעת מהאיים הקנריים, צפון אפריקה וספרד במערב, דרך ארצות הים התיכון, מרכז אירופה ואסיה, ועד להודו ובורמה במזרח. בישראל הוא יציב ומקנן שכיח למדי בכל חלקי הארץ. עונת הקינון בארץ מתחילה בפברואר-מרץ ונמשכת עד אוגוסט. כל זוג תופס נחלה, שעליה מכריז הזכר בקריאות ובשירה מגוונת. הקן הוא גומה רדודה בקרקע, שבה מוטלות בדרך כלל שתי ביצים. שני ההורים משתתפים בדגירה, הנמשכת 27-25 יום. לאפרוחים צבעי הסוואה והם נצמדים לקרקע בעת שהוריהם משמיעים קריאת אזהרה. האפרוחים פורחים מהקן בגיל חודש וחצי, נעשים עצמאיים ומגיעים לבגרות מינית בגיל שנתיים-שלוש.

בעלי חיים