האוח העיטי (Bubo bubo) הוא הגדול בדורסי הלילה של ישראל. בדומה לדורסי לילה אחרים, במשך היום הוא שוהה במקומות מסתור – חורים בסלעים או בעצים, ואילו בלילה הוא יוצא לצוד יונקים ועופות גדולים ובינוניים – חולדות, נברנים, ארנבות, עורבים וכו'.

בארץ, האוח העיטי יציב באזורים סלעיים הרריים, ביערות ובמצוקים, והוא מקנן על מדפי סלע בלתי נגישים.
בעבר חשבו כי יש שני תתי-מינים של האוח העיטי בארץ: תת-המין הצפוני, הנפוץ יותר, ותת-המין הדרומי, שהוא יציב אך נדיר באזורים מדבריים בדרום הארץ. לפני שנים מספר הוגדרו האוחים כשני מינים נפרדים, כשהמין הדרומי (Bubo ascalaphus) נקרא בעברית אוח מדברי. בין המינים אפשר להבדיל על פי גודלם – האוח המדברי קטן מהאוח העיטי.

בעלי החיים בגן