האוח המדברי (Bubo ascalaphus) הוא דורס לילה החי בישראל. הוא נחשב בעבר לתת-מין של האוח העיטי (Bubo bubo), אולם מזה שנים מספר השניים מוגדרים כמינים שונים. האוח המדברי בהיר מהאוח העיטי וקטן ממנו.
האוח המדברי נפוץ בחלק ממדינות אפריקה, במדינות המזרח התיכון – ובכללן ישראל, בערב הסעודית ובמדינות המפרץ.
בדומה לדורסי לילה אחרים, האוח המדברי שוהה בשעות היום במקומות מסתור, דוגמת חורים בסלעים או בעצים, ובלילה יוצא לשחר מזון. האוח העיטי ניזון בעיקר מיונקים דוגמת חולדות, נברנים וארנבות וכן מעופות גדולים ובינוניים.
בארץ, האוח המדברי יציב בדרום הארץ, ומקנן על מדפי סלע שהגישה אליהם קשה.

בעלי החיים בגן