עיט חורש (Aquila pomarina, נקרא בעבר עיט חורף), הוא עוף דורס גדול ממשפחת הנציים. הוא מקנן במרכז אירופה ובמזרחה וכן דרומית-מזרחית לטורקיה, וחורף באפריקה. בעת הנדידה עוברים עיטי חורש בישראל, כאשר שיא הנדידה מרוכז בסוף ספטמבר או בתחילת אוקטובר. בימי שיא עשויים לחלוף בישראל 45,000 פרטים, וכ-100,000 מדי שנה.

עיט החורש ניזון בעיקר מיונקים קטנים דוגמת מכרסמים, וכן מעופות קטנים, זוחלים וחרקים, שאותם הוא צד באזורים פתוחים ומישוריים. הקינון נעשה על עץ בעמקים לחים ומיוערים. הנקבה מטילה בין ביצה אחת לשלוש ביצים, אך לרוב רק הגוזל הבכור שורד.
בשנת 1986 חלה ירידה דרסטית במספר עיטי החורש בעולם, ירידה המיוחסת לאסון צ'רנוביל שפגע באזורי הקינון שלהם. רק בסוף שנות ה-90 חזרה אוכלוסייתם לרמה שלפני הפגיעה.

בעלי חיים